Τα δάπεδα ασφαλείας είναι υλικά επίστρωσης δαπέδου με ευρεία χρήση. Αν και  αρχικά σχεδιάστηκαν για την προστασία των παιδιών  σε παιδικές χαρές και βρεφονηπιακούς σταθμούς, σήμερα χρησιμοποιούνται και σε μία σειρά δημόσιων και ιδιωτικών χώρων που είναι απαραίτητη η προστασία από πτώσεις και τραυματισμούς, όπως ξενοδοχεία, στίβους, λωρίδες ποδηλασίας και περιπάτου, πισίνες, σκάφη, μπαλκόνια, αίθρια και αυλές, εισόδους γκαράζ, ιπποφορβεία, ιππόδρομο κ.α.

 

Το δάπεδο ασφαλείας χάρη στα χαρακτηριστικά ασφαλείας, στην απορρόφηση κραδασμών και στις αυστηρές προδιαγραφές κατασκευής του προστατεύει από κάθε ατύχημα. Παράγεται από υλικά υψηλής αντοχής, δεν γλιστρά όταν βραχεί, τοποθετείται εύκολα και γρήγορα και μπορεί να τοποθετηθεί σε άσφαλτο, επιφάνειες τσιμέντου ή και πλάκες πεζοδρομίου. Καθαρίζεται και συντηρείται εύκολα, ενώ αποτελεί μια υγιεινή, ιδανική λύση, σε σύγκριση με την άμμο. Είναι δε κατάλληλο τόσο για εξωτερικούς, όσο και για εσωτερικούς χώρους. Το δάπεδο ασφαλείας απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών και σε ενήλικες. Είναι σχεδιασμένο για την ασφαλή προσβασιμότητα και συμμετοχή παιδιών με αναπηρίες. Επιπλέον, είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιεί όλες τις προβλεπόμενες ευρωπαϊκές και διεθνείς προδιαγραφές.

 

Το δάπεδο ασφαλείας είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένους κόκκους φυσικού ελαστομερούς υλικού (πολυουρεθάνη και πουδρέτα) και σταθεροποιείται με κόλλα πολυουρεθάνης μη τοξική και ανώτερη επιφάνεια από EPDM (Ethylene Propylene Diene Monomer), είδος συνθετικού καουτσούκ. 

Τα προϊόντα συμμορφώνονται με τις απαιτήσει της παραγράφου 4 του πρότυπου ΕΝ1176-1 ιδιαίτερα με την 4.1.6 Επικίνδυνες ουσίες.